Sollotion SPF 50, 179kr – Apoteket Hjärtat, Solmousse SPF 30, 179kr – Apoteket Hjärtat, Picknickkorg, 299kr – Lagerhaus, Bordsduk 300kr – Lagerhaus, Portabel högtalare, 299,90kr – Kjell & Company, Bok ”Enkla tips för din trädgård”, 199kr – Akademibokhandeln, Hatt i bomull, 249kr – Gina Tricot, Mugg med sugrör och lock, 49,90kr – Clas Ohlson, Fröpåse solros, 100kr – Lagerhaus, Planteringsspade, 69,90kr – Clas Ohlson

HÄRLIGA SOMMARVIBBAR!

Nu är det sommar, nu är det sol – med allt vad det innebär. Mer tid med familjen, lata dagar på stranden och härliga grillbufféer i trädgården.

HÄRLIGA UTEMILJÖER

Trådgård, altan eller balkong? Det spelar ingen roll. En härlig utefåtölj eller hängmatta gör sig i alla lägen – och nästan alla väder. Med lite god vilja får du även till en prunkande grönska som sätter extra solglans på tillvaron.

Utefatollj Mio Stilsäkra utefåtölljen Vali från Mio
Kruka CerveraBerg Potter kruka från Cervera
Solcellskorg Clas OhlsonVarde ljus med solcellskorg från Clas Ohlson
Hangmatta med tofsar Indiska Hängmatta med tofsar från Indiska

STILSÄKRA SOMMARFAVORITER

Med ett par stora solglasögon och en sommarhatt är du redo för stilsäkra äventyr. En sval linneskjorta är dessutom pricken över i:et i alla sommargarderober.

Solglasogon SynoptikChloé solglasögon från Synoptik
MQ HattSolhatt från MQ Marqet
MQ SkjortaLjus och sval linneskjorta från MQ Marqet
Sneakers RizzoSneakers i canvas från Rizzo

SOMMARENS RECEPT FRÅN HEMKÖP

Grillad sallad med fetaostsmul

Fetaostsmul:
150 g fetaost
50 g panko
1 riven vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré

Grillad citrondressing:
1 dl olivolja
juice ifrån 1 grillad citron
½ tsk socker
salt och peppar

Picklad honungsmelon:
½ honungsmelon skalad och skivad i bitar
2 msk äppelcidervinäger
1 nypa salt
1 msk socker


Recept

Gör så här:

1. Smula fetaost och blanda med panko, vitlök och tomatpuré. Lägg på en plåt och baka i ugnen på 225° tills smulet blivit lätt gyllene, cirka 5–8 minuter. Låt svalna.
2. Dela avokadon och ta bort skalet, grilla snittytan, cirka 3 minuter.
3. Kvarta isbergssalladen och grilla snabbt, cirka 1 minut på snittytorna.
4. Grilla rädisorna, cirka 2–3 minuter.
5. Dressing: Grilla en delad citron tills den fått rikligt med färg, pressa juice och blanda med olja, socker, salt och peppar.
6. Picklad honungsmelon: Skala och tärna melonen, blanda samman pickleslagen och häll över melonen.
7. Strössla fetasmulet över de grillade grönsakerna och toppa med dressing.