PARKERING I NACKA FORUM

Parkering

VÄLKOMMEN TILL 3H GRATIS PARKERING

I vårt garage parkerar du enkelt och bomfritt och vi har 3h gratis parkering för alla, per dag. Som medlem i vår kundklubb parkerar du gratis även på kvällar och helger. Klicka här för att läsa mer.

Hur fungerar vårt parkeringssystem?
En En kamera i garaget läser av registreringsnumret på bilen vid in- och utfart som känner av hur länge bilen stått parkerad. Du betalar endast för den tid som bilen står i garaget utöver de 3 fria timmar som vi bjuder på per dag. När du lämnar garaget har du fyra olika betalsätt att välja på, se nedan eller klicka här.

Elbilsplatser finns på plan 0, vi har totalt 28 st. Du hittar dem lättast genom att köra in i garaget från Skvaltans väg.

Motorcykelparkeringar finns utmärkta på flera ställen i garagen. Vänligen följ anvisningar.

 

Parkering

3 TIMMAR FRI PARKERING

KOSTNAD

3h gratis parkering/dag
Följande timmar: 20kr per påbörjad 30 min

GARAGETS ÖPPETTIDER

Forumgaraget - Alla dagar 06:00-22:00
Vikdalsgaraget - Alla dagar 06:00-22:00

Klocka

SÅ BETALAR DU

Kort


AUTOMATISK BETALNING

Koppla ditt kort på parkman.nu så dras parkeringsavgiften per automatik varje gång du parkerar i ett garage med Autopay.

Betalautomat


PARKERINGSAUTOMAT

Betala med kort i betalautomaten när du lämnar garaget. Alla betalautomater hittar du i våra entréer.

Klocka


BETALA I EFTERHAND

Betala i efterhand med kort inom 48 timmar här.

Faktura


FAKTURA

Om du väljer att åka in och ut ur garaget utan att göra någonting av ovan alternativen skickas en faktura till fordonsägaren.

 
Modefavoriter

MODEFAVORITER

Se alla våra erbjudanden här och hitta din nya stil - här finns något för alla smaker.
 

Restaurang

UPPLEV EN VÄRLD AV SMAKER

Hitta din favorit bland alla restauranger i Nacka Forum.
 

Presentkort

GE BORT ETT PRESENTKORT! 

Ge bort ett presentkort till någon du tycker om!

 

FRÅGOR & SVAR

1. Hur länge får jag parkera?
Svar: Det är 3 timmars fri parkering per dag i garaget. Därefter kostar parkeringen 20 kr/startad 30-minutersperiod. Har du stått parkerad mindre än 3 timmar är det bara att köra ut ur garaget.

2. Hur betalar jag? 
Svar: Du betalar alltid i efterskott! Det finns 4 olika betalningsalternativ:
Betalautomat - Betala med kort i betalautomaten när du lämnar garaget. Alla betalautomater hittar du i våra entréer.

Betala i efterhand - Betala i efterhand med kort inom 48 timmar på; www.nackaforum.se.
Automatisk betalning - Koppla ditt kort på http://parkman.nu/ så dras parkeringsavgiften per automatik varje gång du parkerar i ett garage med Autopay.

Faktura - Om du väljer att åka in och ut ur garaget utan att göra någonting av ovan alternativen skickas en faktura till fordonsägaren.

3. Jag vill betala inom 48 timmar i efterskott med betalkort, hur gör jag?
Svar: Betala direkt på parkmans hemsida, klicka här för att komma dit.

4. Jag vill registrera automatisk betalning med kort, hur fungerar det?
Svar: Du registrerar enkelt ditt betalkort via http://parkman.nu/ för automatisk betalning. I samband med denna registrering får du möjlighet till automatisk betalning i alla Autopay garage. Du kan fortfarande avsluta och betala din parkering via betalautomaten om du önskar.

All kortbetalning samt registrering sker via Nets som är ledande på marknaden inom e-handel och kortbetalning. Du kan endast registrera ett kort.

5. Hur fungerar det om jag har en företagsbil?
Svar: Om du har en företagsbil 
där företaget står för alla dina alla dina bilkostnader kan du registrera ditt företagskort på http://parkman.nu/ och alla parkeringsavgifter dras automatiskt från det registrerade kortet varje gång du parkerar i garaget.
6. Hur fungerar det om jag hyr en bil på tex. Europcar?
Svar: Om du leasar en bil så faktureras det företag som äger bilen och de i sin tur brukar debitera den som hyrt bilen. Besöker du Nacka Forum med hyrbilen kan du betala avgiften direkt i betalautomaten, eller betala din avgift online inom 48 timmar på nackaforum.se.

7. Hur mycket är fakturaavgiften på?
Svar: 49:-

8. Vad tar kameran bild på?
Svar: Kameran tar bara bild på registreringsnumret, ingenting runtomkring. Vi följer kameralagen.

9. Hur fungerar registreringen?
Svar: När du kör in och ut ur garaget registrerar kamerorna din bils registreringsnummer och mäter av hur länge du har varit inne i garaget. Har du stått parkerad under 3 timmar kan du bara åka ut, annars måste du betala för den extra tiden. Om du knappar in ditt registreringsnummer i betalautomaten kan du se hur länge du har stått parkerad och om du har ett belopp att betala.

10. Hur länge sparas informationen om min parkering?

Svar: Enligt kameralagen vilket är 60 dagar. Besluten ger Länsstyrelsen.

11. Om jag kör någon annans bil, vem får fakturan?
Svar: Fakturan skickas till fordonets ägare.

12. Jag har registrerat mig, men jag vill byta bil.
Svar: Om du byter bil är det viktigt att du tar bort det registreringsnumret från ditt registrerade konto och uppdaterar med ett nytt. Annars kommer du att fortsatt bli debiterad för den bilens parkeringskostnader.

13. Hur fungerar det med utlandsregistrerade bilar?
Svar: Beroende på vilket land bilen kommer ifrån kan vi läsa av bilens registreringsnummer, bäst är att betala i betalautomaten.

14. Jag kör motorcykel, behöver jag betala för parkeringen?
Svar: Alla registreringsnummer som blir avlästa får betala parkering inklusive motorcyklar och mopeder. Det sitter kameror som läser av även bakskylten om det bara finns en nummerskylt bak.

15. Jag behöver kvitto för min parkering, vart kan jag vända mig?
Svar: Behöver du kvitto i efterhand får ni kontakta vår parkeringsleverantör Parkman på 08-7349000 eller http://parkman.nu/.
16. Måste man checka ut vid betalautomaten även när parkeringen understiger 3 timmar eller är det bara att köra ut?
Svar: Står du mindre än 3 timmar är det bara att åka ut. Du behöver inte hämta någon biljett, ställa p-skiva eller gå till automaten och betala.

FÖR MÅNADSKUNDER
17. Hur går jag tillväga för att skaffa månadsparkering?
Svar: Du kontaktar Parkman för att skriva avtal. Du behöver då bl.a. uppge din email adress. När din parkering ska börja gälla får du ett mail där du klickar på länken http://parkman.nu/ och registrerar dig och lägger in ditt registreringsnummer under ”mina bilar”. Under ”mina tillstånd” kommer du kunna FNACe det elektroniska tillståndet. Kameran kommer då läsa av ditt registreringsnummer och känna igen dig som avtalskund. Om du inte registrerar ditt registreringsnummer kommer du bli debiterad både för avgiftsparkering och korttidsparkering.

18. Kan man stå med 2 olika bilar på sin förhyrda plats vid olika tillfällen?
Svar: Ja, på http://parkman.nu/ kan du lägga in alla dina registreringsnummer som ska kunna stå på din plats. T.ex. om ni har 2 bilar i familjen som disponerar samma plats.

19. Hur blir det då om båda bilarna åker in samtidigt?
Svar: Den bilen som åker in sist får betala avgiftsparkering, endast en bil kan nyttja avtalsplatsen åt gången.
20. Hur blir det för oss med rabatterat pris och dagskort?
För dig som tidigare haft ett rabatterat pris via dagskort behöver höra av dig till Parkman med din e-mailadress för att få ett bekräftelsemail med elektroniskt tillstånd med rabatterat pris. När du fått mailet skapar du ditt konto på ”Mitt Parkman” som står i mailet och där lägger du in ditt registreringsnummer och ditt kreditkortsnummer för att fortsätta få det rabatterade priset. Avgiften dras per automatik från ditt kort, lägger du inte upp kortet kommer få du få en faktura med avgiften istället.