Ett collage av somriga kläder

HITTA SOMMARENS NYHETER HOS OSS

Gult, orange, vitt, skogspicknick, glow i stora lass, naturlig look, spiritualitet och trädgårdsliv en masse. Vi tar pulsen på säsongens trender inom mode, accessoarer, inredning ute, beauty & kroppsvård.

FÄRG, MASSOR MED FÄRG

Nu kommer fler och fler starka färger in på scenen. Gult till exempel är en accent som fullkomligt exploderar under säsongen. Både på herr- och damsidan. Varför inte styla i ett 90-talskoncept? Orange är ytterligare ett tips. Våga även blanda starka färger som till exempel rosa och grönt. 

En röd högklackad skoSkor från Rizzo
Ett lila diademMockadiadem från Atelier Rouge, Kicks
Tre personer med färgglada kläderBildkälla Esprit
Somriga damkläder utlagda på ett golvNacka Forum. Väska, blus – Sthlm blvd, Skor – Nilsson/Vagabond, Plånbok – Accent/Rizzo, Örhängen, klocka – Hallbergs guld, Hårband – New yorker, Solglasögon – Kappahl

HELVITT ÄR HELRÄTT

Satsa på helvitt, det blir inte mer rätt. Frossa i sommarens fräscha färg nummer ett. Alla blir glada av att bära eller se någon bära vitt. Var inte rädd för att du drar uppmärksamheten till dig, vem vill inte vara en ljusbärare?  

En kvinna i vit blusBildkälla Esprit
Somriga herrkläder utlagda på ett golvNacka Forum. Shorts, skjorta, näsduk, manschettknappar – Dressman, Solglasögon, skor – Sthlm blvd, Skärp – Jack & Jones, Scrub – Rituals

UTELIV

I år satsar vi på trädgård och uteplats big time. Den enkla och neutrala stilen hänger med sedan tidigare år men våga även plocka in accenter och spännande detaljer som skapar en personlig och mysig atmosfär. Lampor och ljusslingor för utomhusbruk är en av årets storsäljare. Ytterligare utetips är en skogspicknick där du lagar mat på plats, om det inte råder eldningsförbud förstås.   

Saker för sommarhängNacka Forum. Grön vattenkanna, bok, trädgårdverktyg, guldig kanna – Norrgavel, Sandaler – Deichmann, Solglasögon, korg – Flying tiger
Ett dukat bord vid havetRecycle-serien från Mio
Ett dukat bord framför en tegelväggBildkälla Lagerhaus
Sparris tillagas på en järngryta ute i skogenJärngryta från Cervera

HÄLSOSAM GLOW

I vår och sommar är det naturlig och hälsosam hy som gäller. Bort med den matta looken med andra ord och ös på med Glow i allt från hudvård och kroppsvård till make up.  

Två burkar med lip juicerLip Juicer från The Body Shop
En burk med mango body butterBody Butter från The Body Shop  

EGEN TID

Skapa personligt välbefinnande och ge dig själv uppmärksamhet med ritualer i form av ett bad, meditation, yoga eller spiritualitet. Spiritualitet integrerad i spa-kulturen är en av de större trenderna som vi kommer få se mer av framöver.    

Ett spa-inspirerat rum med rosa inredningDoftpinnar- och ljus Sakura från Rituals
SkönhetsprodukterNacka Forum. Necessär – Accent/Rizzo, Bronzingolja, solpuder, mist, bodybutter, ansiktsolja – The Body Shop, Scrub, tvål – Rituals, Rakningsset – Flying tiger

SVERIGES MEST HÅLLBARA SKÖNHETSVARUMÄRKE ENLIGT KONSUMENTERNA.

Hallå där Moa Dahlgren, butikschef på The Body Shop i Nacka Forum. Vad ser vi för trender inom beauty och kroppsvård i vår och sommar?

Moa Dahlgren, butikschef på The Body Shop i Nacka Forum

– Kunderna efterfrågar hållbarhet och ansvarsfullt framtagna ingredienser. Vi ser fokus på hälsosam hud med strålande lyster. Vi säljer mycket BB-Cream och fuktighetsbevarande som ger en naturlig look. ”Layering” av dofter kommer mer och mer. Vi har så kallade toppers med noter som det går fint att kombinerar till sin egen doft. Nu strävar många efter en unik doft, något sällsynt. Därför har vi nu lanserat tre komplementdofter i vår muskserie; Love, Free och Radical. Jättehäftiga dofter som man kan använda beroende vilket humör som gäller för dagen.

Om jag ska satsa på tre saker inom beauty/kroppsvård i sommar, vad skulle det vara?
1. Multiprodukter har verkligen blivit populärt. Alltså produkter som har flera användningsområden. Som till exempel Himalayan characoal-masken. Det är en djuprengörande lera av träkål i bambu som även ger exfolierande effekt.
2. Kroppsolja som du kombinera till både håret och kroppen, som till exempel Polynesian Monoi Raciance Oil. En fantastisk doft, från vår Spa of the world-serie.
3. Solskyddsfaktor, ska man alltid använda. Speciellt på sommaren. Vi har från 15 till 50 Spf.

The Body Shop går i framkant vad gäller hållbarhet och rättvisetänk, vad har ni på gång just nu?
– Refillflaskan, en re-lansering som vi hade i våra butiker i starten 1976. Refill är en global relansering där vi lanserar 400 refillstationer under 2021 och ytterligare minst 400 under 2022.

Våra nya Body Butter är nu helt veganska i alla dofter och kommer i vår mest hållbara förpackning hittills. Den är gjord av 100 % återvunnen plast och innehåller världens första Community Fair Trade-plast som vi köper in i samarbete med Plastics For Change i Bengaluru i Indien – ett initiativ för att motverka plastkrisen och samtidigt stärka några av de 1,5 miljoner människor som försörjer sig som skräpplockare i Indien Locket är av återvunnen aluminium. Vi är för tredje året i rad utsedda till Sveriges mest hållbara företag av Sustainable brand index.

Vad händer hos er i Nacka Forum i vår/sommar?
– Massor med saker. De nya Body Butter-produkterna som jag nämnde tidigare. Två limited editions-serier Cool Daisy och Fresh Raspberry. I butiken ger vi coronasäkra konsultationer och rådgivning till exempel på telefon. Vi har även ”Click and Collect, men då måsta man komma till butiken så möter vi upp. Vi har satsat på att möta behov även för de som inte har möjlighet att ta sig till butiken. Det är viktigt att vi är anpassningsbara och ger service även utanför butiken. Sen kommer fler roliga nyheter för sommaren att presenteras inom kort.

Vad är det med Nacka Forum som ni uppskattar?
– Vi har många stamkunder. Många bor i närområdet och använder oss som närmaste butik. Det här är ett riktigt trevligt och levande centrum med stort utbud. Vi har bra blandning av kunder i Nacka Forum, ungdomar och många familjer till exempel. De här är en plats många åker till på helgerna.