TID FÖR SEMESTER

Vad har vi för semestertrender och hur blir du snyggast på stranden? Vi har tagit pulsen på sommarens aktiviteter, böcker, lek, beauty och passade även på att prata sport och outdoortrender med Stadiums butikschef, Fanny Josefsson. Scrolla ned för att läsa vidare! 

UTE – VÅRT NYA VARDAGSRUM

Sällan har intresset för utomhusaktiviteter varit större än nu. Vi har i det närmaste flyttat ut i friska luften. I sommar parkerar vi oss på stranden, i trädgården och i skogen. Promenader, montaninbiketurer, familjeaktiviteter, picknick och allmän rekreation är vad vi fokuserar på. Allt för utomhusaktiviteter hittar du exempelvis hos Flying Tiger, Stadium och Lagerhaus.

Allt för sommaren hittar du på H&M
Nacka Forum. Hopprep – Lekia, Skor – Deichmann, Sport-BH, tights – Kappahl, Bok, vattenflaska, matlåda – Lagerhaus

MÖNSTER & FÄRG

Satsa på mönster och färg i sommar, allt från klänningar, toppar och badmode gör en ganska tydlig vändning mot en starkare och modigare palett. Även vi som inte önskar en garderob i form av en godisbutik uppmuntras att våga satsa på minst ett sommarplagg i den mer vågade mönster- och färgskalan. För övrigt kliver baddräkten in på första plats på stranden. Givetvis i starka mönster och gärna med ytterligare en twist i form av öppen rygg och ”one-shoulder”-skärning. Du hittar sommarens mode på Gina Tricot, MQMarqet, Jackie, Zara, Calzedonia, Vero Moda, KappAhl och med flera.  

Mönstrad baddräkt från Calzedonia
Klänning från Jackie 

SOMMARENS ACCESSOARER

Accessoarer hör sommaren till. Frossa i säsongens smycken (satsa på silver), solglasögon och väskor. Tänk runda former inom alla områden, till exempel en väska rund som en boll, ett armband med en aning överdrivet rundade kanter. Sommarens accessoarer hittar du exempelvis hos Glitter, Guldfynd, Jackie och H&M.

Sandaler från Jackie
Hatt från H&M

HÄLSOSAM HUD

Sommarlooken stavas naturlig och hälsosam. Bra solskydd gäller som grund för att behålla en ung och hälsosam hy. Tveka inte att använda spf 50 och 30 för ansiktet. Jo, du blir brun, men istället för en röd och solirriterad hy får du en jämn kaffe latte-nyans. Förutom solskydd ingår läppglans i färgen nude, omhändertagna ögonbryn och glow i din sommar-necessär. Du hittar allt för den hälsosamma huden på Kicks, Sephora och Apoteket.

Solskydd från Apoteket
Nacka Forum. Nagellack, läppbalsam, nagelborste – Normal, Solskydd – Rituals, Parfym, peeling, ögonskugga, sminkborste – Kicks, Peelingborste –
The Body Shop, Bok – Akademibokhandeln

EN KÄR LEK

Bollen seglar upp som sommarens hetaste föremål i samband med EM i fotboll. Plocka fram denna kära tingest och aktivera familj och vänner i något av världens äldsta spel, eller varför inte skaffa en alldeles sprillans ny? För övrigt gillar vi spel och lek överlag i sommar, endast fantasin sätter stopp. Mer spel och lek hittar du på Stadium, Lekia, Clas Ohlsson och Jula.

Nacka Forum. Gelatobok, strandväska, picknickfilt – Lagerhaus, Gitarr, strandtennis – Flying tiger, Badbyxor – Dressman, Baddräkt – Kappahl, Spade, koner, solglasögon – Lekia, Bok – Akademibokhandeln
Kubbspel från Lekia

HÖJ FREKVENSEN

Klassisk teknik blir bästa kompisen på semestern. Satsa på prylar som förhöjer din sommarkänsla och som förenklar för dig att ta del av de senaste, som till exempel fotbolls EM, på skärgårdsklippan, stranden och i båten. Teknik hittar du till exempel på Elgiganten, Teknikmagasinet, Media Markt och Kjell & Company.

Surfplatta från Teknikmagasinet
Nacka Forum. Högtalare, hörlurar, telefonskal, laddningssladd, powerbank – Kjell & Company, Böcker – Akademibokhandeln

HEMESTER

Under sommaren passar vi på att njuta av traditionell läsning och ljudböcker i båten, i trädgården, i sommarhuset och på stranden. Allt från spännande historier, biografier och forskning till trender för grillen, en ny färdighet och att dela historier i form av gemenskap med vår familj.

Bok från Akademibokhandeln
Bok från Akademibokhandeln

OUTDOOR OCH BOLLEN TRENDAR 

HALLÅ DÄR FANNY JOSEFSSON, BUTIKSCHEF PÅ STADIUM!

Vad gäller inom sport och outdoor i sommar? 
– Outdoor är en stark trend som bubblade redan innan pandemin men som nu växt sig ännu starkare det senaste året. I sommar ser vi ett ökat intresse för att vara ute i naturen allt från några timmars vandring med medhavd matsäck till tre dagars fjälltur med tält, sovsäck och stormkök. Många vill också ha en aktiv semester där man kanske lägger in paddling eller en mountainbike tur i samband med en tältsemester.

Om jag ska satsa på tre saker i sommar, vad skulle ni rekommendera?
– Det beror givetvis på vad du har sedan tidigare och vad ditt behov är. Men jag rekommenderar alla ett par sköna och vattentäta skor till promenader i skogen, en vattentät jacka med bra funktioner som tejpade sömmar och andningsförmåga vilket är bra vid temperaturväxlingar. Sen är tillbehör såsom ryggsäck, termos, sittunderlag med flera givet att ha.

Vilka produkter säljer ni mest av just nu?
– Outdoorbyxor (en funktionell byxa som också är helt rätt i trenden) samt olika tillbehör för att fika och äta utomhus. Men just i stunden har vi fokus på badsäsongen och självklart på stundande fotbolls EM.

Vad satsar ni extra på i sommar?
– Fotbollsavdelningen med bollar och tillbehör är givetvis alltid i fokus men i år lite extra tack vare kommande evenemang. Sen har pandemin skapat behov av att sysselsätta sig ute, så allt på hjul är eftertraktat. Cyklar, kickbikes och inlines är några alternativ som är populära.

Vad händer hos er i Nacka forum i sommar?
– Vi har en händelserik sommar framför oss med förhoppningsvis varmt och varierande väder. Många kommer att semestra på hemmaplan och besöka oss. Vi erbjuder mängder av spel och lek. Eller varför inte köpa en stand up padelboard att ha när sommarvärmen bitit tag i Sverige?

Vad är det med Nacka forum som ni uppskattar?
– I forum är det alltid något som händer och är på gång. Det är ett shoppingcenter som erbjuder ett brett sortiment och något för alla.