PRYLAR FÖR DIN VANDRING

7 prylar för dig som vill dra till skogs

Oavsett om du vill ta med dig familjen ut i skogen i några timmar eller ge dig ut och tälta med bästisen – på Nacka Forum hittar du allt du behöver för ditt nästa äventyr.

Den rådande pandemin har gjort att intresset för att ta sig ut i naturen har boomat – även bland de som inte tidigare identifierat sig som naturintresserade. Totalt 3,1 miljoner besök gjordes i svenska nationalparker under 2020, vilket innebär en ökning med mer än 10 %, visar siffror från Naturvårdsverket.

Men för att skogsutflykten ska bli riktigt lyckad så behövs rätt utrustning. Rediga kängor på fötterna, slitstarka kläder på kroppen och en ryggsäck som innehåller en termos med god dryck och matsäck – det är en bra början.

Här är måste-prylarna för ett lyckat skogsäventyr:

1.      Termos.

En bra termos håller din varma dryck varm hela dagen. Thermos Light & Compact rymmer 1 liter dryck och har fått höga betyg i termos-test.

Thermos Light & Compact, 299 kr, Clas Ohlson.

2.      Tält.

Planerar ni att sova ute är ett tält ett måste, men glöm inte att kolla att det är okej att slå upp sitt tält där ni tänkt. I nationalparker är tältning ofta tillåtet på särskilda platser.

Kayoba Fyrmannatält med två sovalkover, 1 199 kr, Jula.

3.      Kikare

En kikare är kul för hela familjen, men särskilt de mindre brukar tycka att skogsutflykten blir extra spännande om de får hänga en egen kikare runt halsen.

Kikare Nature Explorer, 99 kr, Lekia.

4.      Vettiga skor.

Ett par vandringsskor som är vattentäta, har en grov sula och skön dämpning är en investering även om du inte tänkt ge dig ut på en regelrätt vandring. Perfekta att ha på fötterna även på en skogspromenad.

Everest W Hike Shoe, stl 36-41, 999 kr, Stadium.

5.      Tåliga kläder.

Ett par byxor i vattenavvisande material med förstärkta knän gör att du inte behöver oroa dig för riviga snår. På Lager 157 finns outdoor-byxor för hela familjen.

Outdoor-byxa “Kiruna 2.0”, stl 90-160, 300 kr, Lager 157

6.      Ryggsäck.

En ryggsäck som rymmer en extra tröja, termos och fika är ett måste. Ska du vara ute längre så behöver du förstås en rymligare modell.

Ryggsäck The North Face Rodey, 649 kr, Stadium

7.      Multiverktyg.

Många funktioner i en och tar ingen plats i ryggsäcken. Multiverktyg finns i flera prisklasser, men denna från Clas Ohlson är väldigt prisvärd.

Multiverktyg Asaklitt, 279 kr, Clas Ohlson