FRÅGOR & SVAR

1.Hur länge får jag parkera?
Svar: Det är 3 timmars fri parkering per dag i garaget. Därefter kostar parkeringen 20 kr/startade 30 minuters period. Har du stått parkerad mindre än 3 timmar är det bara att köra ut ur garaget.

Om du är medlem i Nacka Forum och har registrerat din bil på vår hemsida så får du parkera gratis på kvällar (efter kl 18.) och hela helgen. Så här gör du för att ta del av erbjudandet:

Steg 1: Registrera dig som medlem i Nacka Forum och logga in på nackaforum.se

Steg 2: Registrera din bil i vårt parkeringssystem via ett formulär på hemsidan. Observera att du behöver vara inloggad på nackaforum.se för att kunna registrera din bil, är du inte inloggad kommer du inte åt formuläret.

Steg 3: Invänta ett mail eller sms (beroende på vilka kontaktuppgifter du har uppgett) från Autopay där du får bekräfta din registrering.


2.Hur betalar jag?
Svar: Du betalar alltid i efterskott! Det finns 4 olika betalningsalternativ:
 - Betalautomat: Betala med kort i betalautomaten när du lämnar garaget. Alla betalautomater hittar du i våra entréer.
 - Betala i efterhand: Betala i efterhand med kort inom 48 timmar på; www.nackaforum.se.
 - Automatisk betalning: Koppla ditt kort på http://parkman.nu/ så dras parkeringsavgiften per automatik varje gång du parkerar i ett garage med Autopay.
 - Faktura: Om du väljer att åka in och ut ur garaget utan att göra någonting av ovan alternativen skickas en faktura till fordonsägaren.

3.Jag vill betala inom 48 timmar i efterskott med betalkort, hur gör jag?
Svar: Betala direkt på parkmans hemsida, klicka här för att komma dit.

4.Jag vill registrera automatisk betalning med kort, hur fungerar det?
Svar: Du registrerar enkelt ditt betalkort via http://parkman.nu/ för automatisk betalning. I samband med denna registrering får du möjlighet till automatisk betalning i alla Autopay garage. Du kan fortfarande avsluta och betala din parkering via betalautomaten om du önskar.

All kortbetalning samt registrering sker via Nets som ärr ledande på marknaden inom e-handel och kortbetalning. Du kan endast registrera ett kort.

5.Hur fungerar det om jag har en företagsbil?
Svar: Om du har en företagsbil där företaget står för alla dina alla dina bilkostnader kan du registrera ditt företagskort på http://parkman.nu/ och alla parkeringsavgifter dras automatiskt från det registrerade kortet varje gång du parkerar i garaget.

6.Hur fungerar det om jag hyr en bil på tex. Europcar?
Svar: Om du leasar en bil så faktureras det företag som äger bilen och de i sin tur brukar debitera den som hyrt bilen. Besöker du Nacka Forum med hyrbilen kan du betala avgiften direkt i betalautomaten, eller betala din avgift online inom 48 timmar på nackaforum.se.

7.Hur mycket är fakturaavgiften på?
Svar: 49:-

8.Vad tar kameran bild på?
Svar: Kameran tar bara bild på registreringsnumret, ingenting runtomkring. Vi följer kameralagen.

9.Hur fungerar registreringen?
Svar: När du kör in och ut ur garaget registrerar kamerorna din bils registreringsnummer och mäter av hur länge du har varit inne i garaget. Har du stått parkerad under 3 timmar kan du bara åka ut, annars måste du betala för den extra tiden. Om du knappar in ditt registreringsnummer i betalautomaten kan du se hur länge du har stått parkerad och om du har ett belopp att betala.

10.Hur länge sparas informationen om min parkering?
Svar: Enligt kameralagen vilket är 60 dagar. Besluten ger Länsstyrelsen.

11.Om jag kör någon annans bil, vem får fakturan?
Svar: Fakturan skickas till fordonets ägare.

12.Jag har registrerat mig, men jag vill byta bil.
Svar: Om du byter bil är det viktigt att du tar bort det registreringsnumret från ditt registrerade konto och uppdaterar med ett nytt. Annars kommer du att fortsatt bli debiterad för den bilens parkeringskostnader.

13.Hur fungerar det med utlandsregistrerade bilar?
Svar: Beroende på vilket land bilen kommer ifrån kan vi läsa av bilens registreringsnummer, bäst är att betala i betalautomaten.

14. Har ni elbilsplatser?
Svar: Vi har 28 st elbilsplatser på plan 0. Du hittar dem enklast genom att köra in i garaget från Skvaltans väg.

15.Jag kör motorcykel, var hittar jag parkering och behöver jag betala för parkeringen?
Svar: Motorcykelplatser finns utmärkta på flera ställen i garagen, vänligen följ anvisningar. Alla registreringsnummer som blir avlästa får betala parkering inklusive motorcyklar och mopeder. Det sitter kameror som läser av även bakskylten om det bara finns en nummerskylt bak.

16. Jag behöver kvitto för min parkering, vart kan jag vända mig?
Svar: Behöver du kvitto i efterhand får ni kontakta vår parkeringsleverantör Parkman på 08-734 90 00 eller http://parkman.nu/.

17. Måste man checka ut vid betalautomaten även när parkeringen understiger 3 timmar eller är det bara att köra ut?
Svar: Står du mindre än 3 timmar är det bara att åka ut. Du behöver inte hämta någon biljett, ställa p-skiva eller gå till automaten och betala.